Muzeul cuprinde peste 300 de machete de aeronave, statice și zburatoare, realizat dupa cartea “Construcții Aeronautice Românești”, aparută în 1970, la editura Militară.
Muzeul are o secțiune care cuprinde diplome, medalii, afise, trofee,
insigne și uniforme cu caracter aviatic, vizitatorii pot avea acces la
cele 5 aeronave reale, aflate în parcul Clubului Copiilor Pucioasa și
pot urmării demonstrații de zbor realizate cu exponate din muzeu, pe
pista special amenajata în incinta acesteia, doar dacă timpul este
favorabil zborului. Pista este folosită de asemenea și ca helioport.
Mai avem o pista pe dealul Motaianca – fost poligon, pentru aeromodele radiocomandate.Cu un palmares impresionant în cei peste 60 de ani, la aceasta activitate s-au perindat mii de elevi, cel care a fost și a creat acestea Dumitru Diaconescu – Maestru Emerit al Sportului, Cetatean de Onoare al Orasului Pucioasa, initiator si realizator al Muzeului Aviatic si al concursului Memorial ” Henri Coanda”, cel care i-a fost în de aproape a fost profesorul de istorie Popa C-tin Tiberiu-actualmente Consilier Local al Orașului Pucioasa .
În anul 1977, a fost inaugurat muzeul în prezența a numeroase personalitați (generali și ofițeri din comandamentul aviatiei civile și militare).
Deasemenea a fost prezent la inaugurare academicianul Elie Carafoli, al doilea savant dupa marele inventator al aparatului de zbor cu reactie Henri Coanda.
Pasionații aeromodelisti de la Pucioasa, au realizat în anul 2006, numeroase acțiuni destinate sărbătoririi “Centenarului Aviației Române”, cu acest prilej fiind emise peste 400 de medalii, 400 de insigne ale Pionierilor Aviației (Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coanda).
În incinta clubului a fost dezvelit Monumentul Pionierilor Aviatiei.
Domnu Profesor Diaconescu Dumitru, a încetat din viata la vârsta de 71 ani, chiar în Muzeul Aviatic, acolo unde a iubit aviatia mică.
Iar în urma sa a rămas o pasiune care a fost transmisă celor 2 copii ai săi Sandu și Nicolae profesori de aeromodele și rachetomodele în cadrul Clubului Copiilor și ei la randul lor, au urmași Alexandra și Mario Diaconescu vor duce mai de parte gloria modelismul din Pucioasa.
În anul 2015, am reușit să scoatem cartea profesorului post mortem Dumitru Diaconescu – Aeromodelism la Pucioasa – Tradiție și legendă .
Lansarea cărții sa făcut în prezenta concurentilor și a oficialităților locale din cadrul Concursului Național de Modelism Memorial Henri Coandă, de catre fii Sandu și Nicolae Diaconescu.
Sponsor Principali : U.A.T. Pucioasa și C.A.R. Pensionari Pucioasa.
Muzeul este administrat de Profesorul Diaconescu Nicolae - Președinte la Muzeul Aviatic și Vicepreședinte Profesorul Diaconescu Sandu.
Date contact - 0721-136809 - 0245-761038
Str.Olănescu nr.21
PROGRAM MUZEU
LUNI - VINERI
9.00 - 12.00 / 15.00 - 17.00
SÂMBĂTĂ CU PROGRAMARE LA TELEFON.
DUMINICĂ - ÎNCHIS
REZERVĂRI VIZITE DOAR LA TEL.0245/761038 sau e-mail:rachete_nicu@yahoo.com
PENTRU GRUPURI DE MINIM 5 pers - MAXIM 50 pers...
PE PERIOADA VACANTEI DE IARNA AVEM INCHIS.
În interiorul Muzeului găsiți articole promoționale de promovare, contra cost.
Medalii cu caracter aviatic.
Magneți
Insigne
Cani inscripționate
Pliante
Cartea Aeromodelism la Pucioasa
Aeromodel depron
Primim sponsorizări și oferim reclamă.
Executam filmari si poze aeriene din drone la diferite evenimente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu